CERCETARE SI INOVATIE

 

CERCETARE

Suntem cu adevarat pasionati de ceea ce facem si desfasuram in continuare o activitate ampla de cercetare in acest domeniu util si interesant. Lucram intens asupra unor noi variante de sisteme bazate pe acest minunat principiu – ionizarea lichidelor, cum ar fi incalzitoare individuale. In lucru sunt siteme total automatizate, destinate functionarii in spatii comerciale si institutii, unde exista un grad inalt de probabilitate a intervenţiei necontrolate a factorului uman.

Acordam o atentie deosebita sistemelor de incalzire, pozitionarea si dimensionarea corecta a caloriferelor, traseelor, legaturilor, alegerea lor cu grija. Aprofundarea in teoria moderna a termodinamicii si electrotehnicii, observatiile de pe teren ne-au permis sa rupem cliseele si gandirea anacronica in aces domeniu, oferind consumatorilor solutii cu adevarat economice, incepand de la montare sistem si termninand cu factura redusa la energie. Toate acestea pot fi realizate cu bani putini si cu materiale accesibile.

Energia apei.
Este binecunoscut faptul, ca energia apei este una ecologica si ieftina. Totusi, Microhidrocentralele (MHC) folosite azi necesita o cadere anume de apa, in functie de care este legata si puterea turbinei. Din acest considerent locurile potrivite pentru amplasarea acestor Microhidrocentrale sunt limitate. Pentru a crea conditiile necesare artificial se recurge la hidroconstructii, ce reprezinta baraje menite sa ridice nivelul apei. In aceste cazuri inevitabil se inunda suprafete de teren adiacent barajului. In afara de aceasta, sufera si ecosistemul raului, migratia pestelor.

Oare nu ar fi posibil sa evitam aceste inconveniente, folosind doar energia fluxului apei curgatoare? Aceasta intrebare ne-a framantat de ani de zile. Internetul abunda de dieverse informatii si idei, dar hidroturbine ce folosesc doar fluxul apei curgatoare sunt foarte rare. Chiar si acelea au anumite inconveniente, in special puterea prea mica, sau fiind doar la nivel de demostratie de principiu, fara o utilitate tangibila.

Azi putem afirma, ca am reusit sa punem “la treaba” fluxul unui rau de cca 0,7m adancime si viteza de min.1 m/s. Dimensiunile dispozitivului sunt de 2 x 0,7 x 0,6m. Fulia cu diam.de 400mm nu e usor de oprit manual dupa cum se vede din filmul testelor, chiar daca instalatia foloseste doar cca 1m.p. din sectiunea apei curgatoare.
In afara unui generator de curent, acest dispozitiv poate antrena o pompa de apa, care scoate apa din rau spre a fi pompata in camp, pentru irigare. Astefel nu se va cheltui niciun litru de benzina si niciun kilowat de energie

Producem la comanda pompe de apa de diferite capacitati bazate pe principiul loviturii hidraulice, capabile sa pompeze apa curgatoare 24/24 de la un nivel mic, la unul mult mai mare, fara consum de curent. Sunt ideale pentru irigare, alimentare cu apa dintr-un izvor amplasat mai jos de casa, etc.

BIO ENERGETICA

Efectuam cercetari in domeniul bio energeticii, avand in vedere anumite plante cu un potential energetic ridicat si totodata neptetentioase din punc te vedere al cultivarii.

Detinem tehnologia obtinerii biogazului din plante ce cresc in apa, inclusiv in apa din canalizare. In acest caz, rezulta o apa curata, fiind neutralizate toate substantele nocive, grasimile si agentii patogeni.

Alta planta cu un potential energetic si alimentar, care ajunge la 4m inaltime si un sistem ridicular de pana la 7m, ce-i permite sa creasca nestingherit in conditii de vara secetoasa, constituie obiectul cercetarilor noastre. Obiectivul nostru este construirea unor parcuri agro energetice cu ciclu inchis, cu un grad mare de profitabilitate.

Suntem deschisi pentru colaborare cu potentiali investitori, care doresc sa fie coproprietarii unei viitoare corporatii de energetica ecologica.

TOP